Vil du gerne hjælpe en virksomhed økonomisk?

Alternative investeringer

Danskerne er mere end nogensinde blevet bevidste om, at der er forskel på, hvad man investerer sine penge i. Efter finanskrisen er der blevet mere efterspørgsel på etiske investeringer, og mange ønsker ikke blot at investere deres penge i det, der giver det største afkast, men vil hellere sætte deres penge i investeringer, der også bidrager til at skabe et bedre samfund. Der er selvfølgelig mulighed for at gøre dette gennem investering i aktier, men andre muligheder har også set dagens lys de seneste par år. En af disse nye investeringsformer hedder crowdlending.

Alternative investeringer i crowdfunding

Crowdlending udspringer af crowdfunding, men crowdfunding har typisk været mest kendt som en metode hvor non profit projekter, kunstnere og startups har kunnet indsamle midler fra flere bidragsydere, som simpelthen donerede pengene til projekter de havde interesse i. Crowdlending er lidt anderledes, selvom metoden stort set er den samme. Via en digital platform kan en virksomhed eller privatperson offentligt bede om økonomiske bidrag fra en større gruppe mennesker. Men her hører ligheden så også op. Crowdlending, som navnet indikerer, handler netop om at låne penge frem for at få pengene tildelt som rene donationer. De mennesker, der giver penge via crowdlending, forventer at få dem tilbage med renter. Der er tale om en investering, men det har flere fordele for de mennesker, der er interesseret i etiske investeringer af deres kapital.

Lån penge til et firma

Siden finanskrisen har det været sværere for danske mindre og mellemstore virksomheder at låne penge, også selv om de har en solid kreditværdighed. Det gør det svært for især mindre virksomheder at øge væksten, fordi de ikke kan rejse kapital til at forøge driften eller ekspandere gennem lån i banken. Her er corwdlending et godt alternativ. Virksomheden kan på en crowdfunding platform tilbyde private og andre virksomheder at yde tilskud til et lån, og da banken er ude af ligningen, kan de tilbyde en rente, der ofte er mere attraktiv end hvad man kan få for en tilsvarende investering i aktier og obligationer. Er der nok lånegivere, der er villige til at indskyde penge i lånet, får virksomheden det ønskede lån. På den måde kan man som privat lånegiver være med til at støtte danske virksomheder. Hvis du ønsker at støtte dansk erhvervsliv direkte, kan du også gøre det ved at låne penge til et dansk firma gennem crowdlending.

Flexfunding
Strandvejen 100
Opgang 3, 2. Sal
2900 Hellerup
70 60 52 00

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019: De Grønne Diplomer | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress